Antamedia Internet cafe
 
SmartCard uputstvo

Zašto bi trebali da korisite smart kartice ?

Smart kartice su pristupne kartice za višekratnu upotrebu koje nude potpunu bezbednost u radu sa Internet cafe softverom. Korisnici samo treba da unesu svoju smart karticu u čitač i automatski će biti ulogovani.

Smart kartice su veoma praktične. Korisnici ne moraju da pamte svoje korisničko ime i šifru ili vremenski kod. Za vreme trajanja rada na računaru umanjuje se preostalo vreme na računu korisnika. Uklanjanjem kartice iz čitača se automatski prekida rad na klijentu. Veoma su prikladne za rad kad posedujete mrežu Kafea. Generisanjem smart kartica se omogućava lako logovanje u svakom od vaših Kafea.
Kartice predstavljaju i sredstvo reklamiranja uz to što podsećaju korisnike da vas posete ponovo.

Dostupni modeli

Čitači i kartice moraju biti naručeni od Antamedie zbog kompatibilnosti i korišćenog protokola.
Različiti modeli čitača i različiti modeli smart kartica neće raditi

   
ACR30U

Kompaktna i pristupačna, USB čitač sa jednim čipom koji podržava sve MCU-bazirane kartice kao i druge popularne memorijske kartice na tržištu danas. Sertifikovane od CE, FCC, EMV and Microsoft WHQL.

  ACR38

Sa kontinuiranim razvojem standarda personalnih računara, je razvijen i ACR38 čitač/pisač smart kartica. USB full speed uređaj dizajniran za korišćenje u PC okruženju.

  ACF30

Ovo je floppy-baziran tip čiatača i smestiće se u bilo koji standardni 3.5 inčni drajv otvor, čineći ga sastavnim delom vašeg računara. Poseduje iste funkcije kao ACR30 bez potrebe za dodatnom opremom na vašim radnim površinama.

     

 

            
ACK30

Čitač smart kartica je integrisan elektronski i mehanički u tatstaturu što predstavlja veoma bezbedno rešenje. ACR30 sa USB interfejsom, forma tastature

Osobine Tastature: PS/2 interfejs sa 18 multimedia prečica (nazad, napred, stop, osveži, traži, favoriti, home, mute, jačina + -, prethodna pesma, stop, play, sledeća pesma, media, digitron, my computer), programirajuće ACPI prečice (power, sleep i wakeup), fiksni stalak za dlanove.

      Secure Memory Smart Card

SLE-4442 Secure Memory Card je jedna od najpopularnijih memorijskih smart kartica na svetu. Čip u sebi sadrži inteligentnu 256-Bajtnu EEPROM sa funkcijom zaštite zapisa i programirajućim bezbedonosnim kodom.

Smart kartice se isporučuju kao bele kartice, što je prikladno za porudžbine manjeg broja kartica.

Međutim, ukoliko naručujete više od 2000 kartica, dobićete na njima i Logo vaše kompanije, slikom ili drugim informacijama. Štampanje je obostrano (4+4 boje). Kontaktirajte nas za više informacija.


Kako instalirati ?

Po naručivanju smart kartica i čitača, poslaćemo vam specijalni kod za odključavanje opcije za podršku smart kartica u Internet cafe softveru.

Za instalaciju čitača potrebno je:

1. Preuzeti drajver i instalirati ga dok su čitači isključeni
2. Povezati čitač smart kartice na računare. Instalacija bi trebala da bude gotova. Drajver bi trebao da se vidi u Device Manager'u vašeg računara.
3. Omogućite podršku za smart kartice na vašim kljent računarima sa servera Podešavanja - Smart Cards strane.
4. Takođe možete koristiti opciju 'Sakri login polja na klijentu (Hide Login Fields)' koja će ukloniti login polja za članove i vremenske kodove na zaštitnoj maski.

Kako koristiti smart kartice ?

Pre nego što prodate / iznajmite smart karticu korisniku, mora biti pripremljena. Smart kartica može biti korišena sa vremenskim kodovima i računima članova. Da bi ste pripremili smart karticu uradite sledeće:

1. Izaberite člana ili vremenski kod u Internet cafe softveru
2. Stavite smart karticu u čitač na server računaru
3. Pritisnite na 'Smart Card' dugme
4. Ukoliko je sve izvedeno propisno, dobićete poruku da je smart kartica kreirana.

Za dodavanje još vremena na smart karticu koristite isti postupak kao kod člana ili vremenskog koda.

Potrebna konfiguracija

Potreban je slobodan USB port za povezivanje čitača na vašu matičnu ploču.
Svi čitači su kompatibilni sa većinom PC platforma: Windows 98, Me, NT, 2000 i XP.

Ukoliko imate pitanje na koje niste dobili odgovoru uputstvima, slobodno nas kontaktirajte!

Preuzmite najnoviju verziju naših programa sa download strane.

© 2001-2014 Antamedia